Privreda

Pratite nas na Google news

Za omasovljenje poljoprivredne proizvodnje u RS 2,2 miliona KM

Za omasovljenje poljoprivredne proizvodnje u RS 2,2 miliona KM
Foto: Facebook | Za omasovljenje poljoprivredne proizvodnje u RS 2,2 miliona KM
N.N.

BANJALUKA - S ciljem ublažavanja negativnih posljedica širenja virusa korona, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske preusmjerilo je 2,2 miliona KM kreditnih sredstava tekućeg IFAD Projekta unapređenja konkurentnosti u ruralnim područjima da bi se podstaklo omasovljenje poljoprivredne proizvodnje.

Cilj donesene mjere je uspostavljanje prehrambene bezbjednosti širom Republike Srpske putem podjele sjemenskih paketa za potrebe malih poljoprivrednih gazdinstava. MPŠV RS će finansirati cijeli iznos paketa da bi se podstakla proizvodnja što većih količina poljoprivrednih proizvoda za vlastite potrebe.

Paketi podrške sadrže đubrivo, sjemena i sjemenski materijal osnovnih povrtarskih kultura, što je dovoljno za zasnivanje proizvodnje na pola dunuma poljoprivrednog zemljišta. Mjerom podjele besplatnih paketa u vrijednosti od 252,00 KM planirano je da se obuhvati 9.000 malih poljoprivrednih gazdinstava.

Opštinske službe će u saradnji sa republičkom savjetodavnom službom biti uključene u izbor korisnika i organizaciju same distribucije sjemenskih paketa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije