Privreda

Za poboljšanje zemljišta subvencije od 318.000 KM

Za poboljšanje zemljišta subvencije od 318.000 KM
Foto: Ilustracija | Za poboljšanje zemljišta subvencije od 318.000 KM

BANJALUKA - Centar za razvoj poljoprivrede i sela u petak je raspisao javni poziv za sufinansiranje projekta kojim bi se osposobilo neplodno zemljište za poljoprivrednu proizvodnju.

Sredstva su namijenjena za osposobljavanje i uređenje poljoprivrednih zemljišta koja su zapuštena, lošeg kvaliteta ili neplodna, te za poboljšanje plodnosti zemljišta, zatim sprovođenje protiverozivnih mjera ili melioracije zemljišta slabijeg kvaliteta, kao i za sprovođenje postupka komasacije.

Osnovni ciljevi su unapređenje i jačanje poljoprivrednog sektora, stvaranje tržišno orijentisanih proizvođača, jačanje njihove konkurentnosti i smanjenja stope nezaposlenosti.

Gradska uprava je obezbijedila 318.000 KM, na osnovu naknade za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe.

Na javni poziv se mogu prijaviti sva lica sa prebivalištem na ruralnom području grada, kojima je poljoprivreda osnovna djelatnost i koji ispunjavaju određene uslove. Minimalna površina poljoprivrednog zemljišta koja se mora obuhvatiti je jedan hektar, a maksimalna iznosi pet hektara. Aplikanti na javni poziv ne mogu ostvariti sredstva veća od 6.000 KM po projektu.

Prijave za dodjelu sredstava treba da budu dostavljene do 15. septembra lično Poljoprivrednoj službi Centra, radnim danom od devet do 15 časova, sa naznakom "Sredstva za pretvaranje poljoprivrednog zemljišta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije