Privreda

Za pomoć privredi u Bihaću 1,3 miliona maraka

Za pomoć privredi u Bihaću 1,3 miliona maraka
Foto: N.N. | Za pomoć privredi u Bihaću 1,3 miliona maraka

BIHAĆ - Gradske vlasti u Bihaću predstavile su juče plan ekonomske pomoći privrednim subjektima kojim se kroz subvencioniranje naknada poslovnim subjektima žele sanirati ekonomske posljedice izazvane pandemijom virusa korona.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić istakao je kako su lokalne vlasti osigurale 1,3 miliona maraka u ove svrhe.

"Reagovali smo kako bismo pomogli naše privredne subjekte jer štete su izuzetno velike i  naš cilj je da pomognemo privredi i svim radnicima koji su zbog virusa korona imali otežano poslovanje i zbog toga trpjeli ekonomsku štetu.

Planirano je da grad Bihać preuzme obavezu plaćanja komunalne naknade za čitavu 2020. godinu, oslobodi privrednike zakupa javnih površina, poslovnih prostora u vlasništvu grada i usluga snabdijevanja vodom i odvoza smeća za period od 1. marta do 30. juna ove godine. Od ovoga biće izuzete banke i druge finansijske organizacije te subjekti koji se bave organizacijom igara na sreću", istakao je Fazlić.

On je dodao kako su sredstva uplaćena na poseban račun i da je novac  već operativan.

"Svim registrovanim privrednim subjektima platićemo račune za komunalnu naknadu do kraja ove godine i radi se o iznosu od oko 700.000 maraka. Treba naglasiti kako ćemo ovaj novac uplatiti na račun Zavoda za prostorno uređenje, jer jedno je nekoga osloboditi plaćanja, a sasvim drugo izmiriti njegova dugovanja", istakao je Fazlić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije