Privreda

Za sljedeću godinu najavljen početak izgradnje puta Foča - Šćepan Polje

Za sljedeću godinu najavljen početak izgradnje puta Foča - Šćepan Polje
Foto: Srna | Za sljedeću godinu najavljen početak izgradnje puta Foča - Šćepan Polje

TREBINJE / HERCEG NOVI - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je danas da bi sljedeće godine trebalo da počne izgradnja puta Foča - Šćepan polje, što će doprinijeti boljem infrastrukturnom povezivanju Republike Srpske i Crne Gore.

Cvijanovićeva je istakla da je riječ o velikom projektu i poduhvatu koji će mnogo značiti za ove dvije zemlje, za građane i privredu.

Kada je riječ o revitalizaciji puteva u Republici Srpskoj, Cvijanovićeva je navela da postoji transportna strategija koja podrazumijeva revitalizaciju i izgradnju ili prekategorizaciju određenih puteva u Srpskoj da bi mogla biti uspostavljena adekvatna putna infrastruktura širom Republike.

"Prolazim svim putevima u Republici Srpskoj i znam u kakvom su stanju", rekla je Cvijanovićeva, odgovarajući na pitanje novinara da li je upoznata o kvalitetu puta od Foče do Trebinja.

Cvijanovićeva je najavila da će putevi u istočnom i južnom dijelu Republike Srpske biti revitalizovani ili će biti izgrađene dionice koje trebaju da se grade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije