Privreda

Za zapošljavanje i samozapošljavanje u Srpskoj 16,9 miliona KM

Za zapošljavanje i samozapošljavanje u Srpskoj 16,9 miliona KM
Foto: Srna | Za zapošljavanje i samozapošljavanje u Srpskoj 16,9 miliona KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas izvještaj o realizaciji Akcionog plana zapošljavanja u Srpskoj za prošlu godinu, za čije je sprovođenje kroz realizaciju šest programa planirano 16.901.413 KM za zapošljavanje i samozapošljavanje 3.292 lica.

Zaključno sa 31. decembrom prošle godine, po svim realizovanim programima zapošljavanja, odobrena su sredstva od 15.187.895 KM za zapošljavanje ukupno 2.888 lica, a od tog broja do kraja prošle godine zaposlena su 2.033 lica i realizovana sredstva u iznosu od 10.501.476 KM, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Zbog posljedica izazvanih pandemijom virusa korona, realizacija Akcionog plana zapošljavanja za 2020. godinu je kasnila, pa je za neke od programa produženo trajanje javnog poziva do kraja prošle godine, te se realizacija određenog broja odobrenih zahtjeva nastavlja i u ovoj godini.

Prema podacima iz izvještaja, zaključno sa 31. decembrom prošle godine sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske po osnovu zaposlenja i obavljanja privatne djelatnosti brisano je 29.879 lica, u prosjeku 2.490 lica mjesečno.

Vlada Republike Srpske usvojila je i informaciju o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja EU sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2020. godine.

Informacija će biti upućena na razmatranje Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske usvojila je Program rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za 2021. godinu, kao i izvještaj o realizaciji Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za 2020. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije