Privreda

Pratite nas na Google news

Zabrana pušenja u lokalima u crno zavila ugostitelje

Zabrana pušenja u lokalima u crno zavila ugostitelje
Foto: N.N. | Zabrana pušenja u lokalima u crno zavila ugostitelje
Tanjug

Promet u restoranima u Crnoj Gori opao je oko 20 odsto od kada je na snagu stupio zakon kojim se zabranjuje pušenje u ugostiteljskim lokalima.

U kafićima je taj procenat znatno viši, izjavio je sekretar Udruženja ugostitelja Budve Nikola Buzdovan.

On je za podgoričku "Pobjedu" kazao i da je tom udruženju najavljeno da će od 1. januara 2020. godine korišćenje duvanskih proizvoda biti dozvoljeno u lokalima u kojima se ne konzumira hrana, međutim iz Ministarstva zdravlja negiraju takve najave, uz poruku da se zakon neće mijenjati, odnosno da se neće izaći u susret takvim inicijativama, prenosi RTCG.

"Što se tiče budvanskih restoratera, bilježimo pad prometa od nekih 20 odsto, dok je u kafićima to znatno više. Ostaje nam da poštujemo taj zakon koji je evropski, a mi idemo ka Evropi. Ono što je nama najavljeno, doduše usmeno, jeste da će u kafićima koji nemaju hranu od januara biti dozvoljena upotreba duvanskih proizvoda", rekao je Buzdovan.

Prema njegovim riječima, pad prometa zabilježen je i u drugim crnogorskim gradovima.

Iz Uprave za inspekcijske poslove poručuju da Turistička inspekcija kontroliše primjenu ovog zakona i da je od polovine avgusta do 19. novembra bilo ukupno 2.263 kontrole. Ističu da dobijaju i prijave građana, što inspektorima pomaže.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije