Privreda

Zaplijenjeni srpski avioni odletjeli iz Zagreba

Zaplijenjeni srpski avioni odletjeli iz Zagreba
Foto: Tanjug | Zaplijenjeni srpski avioni odletjeli iz Zagreba

Avioni srpskih aviokompanija Infinity Aviation i AirPink koje je hrvatska carina bila zaplijenila na Aerodromu Franjo Tuđman u utorak su odletjeli iz Zagreba.

Kako je za Večernji list kazala Dorotea Jurčić iz Odvjetničkog društva Dragičević i partneri, koje u Hrvatskoj zastupa te aviokompanije, u ponedjeljak im je stigla obavijest od Carinske uprave da su otpali razlozi za zadržavanje aviona i da ne moraju platiti nikakvu kaznu.

Ali carinski postupak je i dalje u toku. S obzirom na to da su avioni bili zadržani kao osiguranje u slučaju da postoji carinski dug, advokati AirPinka i Infinity Aviationa se nadaju da će postupka biti obustavljen jer nije tražen nikakav drugi oblik osiguranja.

Jurčić navodi da još uvijek čekaju službeno rješenje carinske uprave hoće li te dvije aviokompanije teretiti za neki prekršaj ili ne. Cessna Infinity Aviationa koja je u vlasništvu srpskog preduzetnika Miće Jovanovića, zaplijenjena je na zagrebačkom aerodromu 4. novembra nakon što je iz Madrida u Zagreb prevezla fudbalera Matea Kovačića i njegovu suprugu Izabel.

Avion AirPinka koji je letio na relaciji London-Zagreb, u vlasništvu srpskog medijskog mogula Željka Mitrovića, zaplijenjen je sedmicu dana prije.

(Poslovni.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije