Privreda

Zatvoreno više štandova na Sajmu automobila zbog neevidentiranja prometa

Zatvoreno više štandova na Sajmu automobila zbog neevidentiranja prometa
Foto: Tanjug | Zatvoreno više štandova na Sajmu automobila zbog neevidentiranja prometa

BEOGRAD - Poreska uprava zatvorila je danas više štandova na Sajmu automobila i Sajmu motocikala "Motopešn", na Beogradskom sajmu, zbog neevidentiranja prometa.

Već prvog dana na sajmu su posjetioci mogli da vide da su pojedini štandovi bili prazni i oblijepljeni trakom, sa natpisom da je objekat privremeno zatvoren zbog neevidentiranja prometa.

Poreska uprava je zatvorila štandove, na Beogradskom sajmu, u okviru svojih redovnih aktivnosti i kontrole, koja se obavlja i na sajmovima.

"Ovaj objekat je privremeno zatvoren zbog neevidentiranja prometa. Evidentiranje prometa je osnov za uredno izmirenje poreskih obaveza. Bez poreza nema novca za penzije, nema novca za javne službe (plate lekara, profesora...), nema sredstava za socijalne programe pomoći najugroženijima i nema sredstava za razvoj infrastrukture", navedeno je u obavještenju.

Takođe, ističe da se da privrednici koji ne plaćaju porez ostvaruju nepravednu korist.

"Oni predstavljaju nelojalnu konkurenciju i ugrožavaju sve one koji posluju u skladu sa zakonom. Borite se protiv sive ekonomije, UZMITE RAČUN!!!", napisano je u obavještenju, prenosi Tanjug.  

               

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije