Privreda

Pratite nas na Google news

Završeni pregovori o energetskoj saradnji Rusije i Ukrajine

Završeni pregovori o energetskoj saradnji Rusije i Ukrajine
Foto: Ilustracija | Završeni pregovori o energetskoj saradnji Rusije i Ukrajine
Srna

BEČ - Delegacije ruske kompanije "Gasprom" i ukrajinske kompanije "Naftogas" završile su pregovore o saradnji u sektoru energetike u Beču, izjavio je neimenovani sagovornik ruske agencije Tass.

Sastanku, koji je trajao više od četiri časa, prisustvovali su direktor "Gasproma" Aleksej Miler i izvršni direktor "Naftogasa" Jurij Vitrenko.

Ključno pitanje na dnevnom redu bio je produžetak ugovora o prolasku gasa iz Rusije ka Evropi kroz Ukrajinu nakon isteka desetogodišnjeg ugovora ove godine.

Vitrenko je ranije rekao da je 13. decembar krajnji rok za zaključivanje ugovora u vezi sa dugoročnim rezervama kapaciteta tranzita gasa u ukrajinskom sistemu prenosa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije