Privreda

Značajno potpisivanje ugovora za koridor "5C"

Značajno potpisivanje ugovora za koridor "5C"
Foto: N.N. | Značajno potpisivanje ugovora za koridor "5C"

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas Srni da je od izuzetnog značaja za razvoj infrastrukture što je potpisan ugovor sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) o kreditu od 210 miliona evra za projekat Koridor "5C" - obilaznica Doboj, od čega će 150 miliona evra pripasti Srpskoj.

"Sredstva će dobiti preduzeće `Autoputevi Republike Srpske` za izgradnju Koridora `5C` od Rudanke do Putnikovog brda. Vlada Republike Srpske dala je saglasnost za ovo zaduženje", rekao je Trninić.

On je naveo da je ugovor sa EBRD-om potpisan uz pomoć predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"Započećemo neophodnu proceduru za izgradnju navedene dionice auto-puta, a `Autoputevi Republike Srpske` pripremiće tehničku dokumentaciju. Ovo je značajan korak u razvoju putne infrastrukture u Srpskoj", ocijenio je Trninić.

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda i predsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti potpisali su danas u Sarajevu ugovor o kreditu, vrijedan 210 miliona evra, za projekat Koridor "5C" - obilaznica Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije