Privreda

Zolak najavio odluku o ruskim lijekovima

Zolak najavio odluku o ruskim lijekovima
Foto: Ilustracija | Zolak najavio odluku o ruskim lijekovima

SARAJEVO – Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove BiH, saopštio je danas da će samostalno donijeti odluku u vezi s ruskim lijekovima ako ne dođe do zajedničkog stava članova Komisije za lijekove.

Kako je Zolak istakao, na prošloj sjednici Komisije došlo je do podjele u vezi s ekspertskim mišljenjem među članovima Komisije o registraciji lijekova ruske kompanije Biocad.

"Budući da takav stav obesmišljava svrhu postojanja Liste eksperata a s druge strane otežava i dovodi u pitanje buduće funkcionisanje procedure registracije lijekova, u narednom periodu ću pokušati da apelujem na članove Komisije da dođu do zajedničkog stava", naglasio je Zolak.

Podsjećanja radi, prilikom odlučivanja o uvozu lijekova, član Komisije iz Brčkog prvo je glasao za odluku da se odobre ruski lijekovi, a onda je poslije bez obrazloženja glasao protiv. Više o tome pročitajte klikom OVDJE.

Nakon tog čina, Siniša Milić, gradonačelnik Brčkog, je rekao da je član Komisije iz tog grada bio obavezan da prije glasanja obavi konsultacije s Vladom Distrikta i s njim kao gradonačelnikom, ali da to on nije učinio, zbog čega je, kako je objasnio "Nezavisnim", zatražio od Agencije da se ovaj glas smatra nevažećim. Opširnije o tome pročitajte na OVOM LINKU.

Ekspertsko mišljenje je prvo trebalo da da stručnjak iz Slovenije koji je odustao, a onda je stručnjak iz Srbije ocijenio da se radi o bezbjednim i efikasnim lijekovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije