Privreda

Zvizdić: 80 odsto investitora spremno da predloži BiH za ulaganje

Zvizdić: 80 odsto investitora spremno da predloži BiH za ulaganje
Foto: N.N. | Zvizdić: 80 odsto investitora spremno da predloži BiH za ulaganje

SARAJEVO - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH u tehničkom mandatu Denis Zvizdić rekao je danas u Sarajevu da je 84 odsto postojećih investitora spremno da preporuči BiH kao zemlju za ulaganje, a da 70 odsto planira da reinvestira u BiH u naredne tri godine.

U uvodnom obraćanju na sesiji "Investiranje u BiH - investicije u profitabilne projekte" u okviru godišnjeg sastanka Odbora guvernera EBRD-a, Zvizdić je istakao da su ovo poruke koje ohrabruju i obećavaju brzi rast i priključenje BiH evropskoj porodici.

“Obradovao sam da je 80 odsto investitora spremno da predloži BiH za ulaganje, a 70 posto da ponovo reinvestira", rekao je Zvizdić i dodao da namjeravaju da pozovu investitore da ulažu u BiH.

Kaže da je jedan od najvažnijih sektora ulaganje u putnu infrastrukturu.  “Koridor 5C je jako bitan i najveći od oko 330 kilometara prolazi kroz BiH. Pozivam sve sve investitore da investiraju u koridor 5C”, istakao je Zvizdić.

Rekao je da je razgovarano i o važnosti da se investira u otvaranje novih avio linija, te da je važan faktor i digitalna infrastruktura, kao i energetika.

“Energetski kapacitet BiH u oblasti struje je veliki. Osim hidro potencijala BiH posjeduje mnoge potencijale za iskorištavanje energije iz vjetra, ali i mnogo uglja. Mi imamo energiju, radnu snagu a vi imate kapital. Pozivam vas da iskoristite taj kapital i uložite u BiH”, dosao je Zvizdić.

BiH je trenutno među deset zemalja u svijetu sa veliki brojem turista u odnosu na broj stanovnika.

Osvrnuo se na ono što je do sada urađeni u BiH istakabsi da je u svim oblastima zabilježen rast.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije