Privreda

Zvizdić i Ping uvjereni da gradnja "Bloka 7" TE Tuzla počinje uskoro

Zvizdić i Ping uvjereni da gradnja "Bloka 7" TE Tuzla počinje uskoro
Foto: SM BiH | Zvizdić i Ping uvjereni da gradnja "Bloka 7" TE Tuzla počinje uskoro

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i ambasador Kine Đi Ping razgovarali su danas o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i usaglasili se da Kina i BiH imaju prijateljske odnose koje treba nastaviti uapređivati.

Oni su istakli da je ekonomska saradnja u porastu i da postoji značajan prostor za unapređenje u svim segmentima.

Razgovarali su o predstojećem samitu ministara saobraćaja i komunikacija koji bi trebalo da se održi u Sarajevu do kraja ove godine u okviru  saradnje "17 +1"  i istakli da je izgradnja infrastrukture najvažniji cilj ekonomskog razvoja cijelog regiona.

Ping i Zvizdić su izrazili uvjerenje da će uskoro biti pokrenuta izgradnja Bloka 7 Termoelektrane "Tuzla" koji je važan za energetsku stabilnost BiH.

Ambasador Ping je konstatovao da se odnosi dvije zemlje unapređuju na svim poljima, a posebno u oblasti turizma, i istakao da je broj turista u prvih šest mjeseci ove godine  dostigao broj kineskih turista u BiH iz cijele prošle godine.

Zvizdić i Ping su izrazili očekivanje da će se uspješna saradnja i kvalitetno partnerstvo nastaviti i u narednom periodu na osnovu međusobnog razumijevanja i poštovanja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije