Tržište

Pratite nas na Google news

"Fructa Trade'' otvorila novu upravnu zgradu i logistički centar

"Fructa Trade'' otvorila novu upravnu zgradu i logistički centar
Foto: N.N. | "Fructa Trade'' otvorila novu upravnu zgradu i logistički centar
PR

Kompanija "Fructa Trade" otvorila je prošli petak novu upravnu zgradu i logistički centar u industrijskoj zoni, koji su kruna na 25 godina poslovanja ove derventske firme, a uz proširenje kapaciteta najavljena su i nova zapošljavanja.

Svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj zvanica, među kojima načelnik opštine Milorad Simić sa saradnicima, narodni poslanik Igor Žunić, načelnici nekoliko opština, te brojni poslovni partneri i saradnici kompanije.

Prvi čovjek "Fructa Trade-a'" Dušan Reljić rekao je da je ovaj dan veoma značajan za kompaniju koja obilježava 25 godina poslovanja.

"Otvorili smo logistički centar sa oko 10 000 kvadratnih metara skladišnog prostora i novu upravnu zgradu oko 1 800 kvadrata željeći da budemo snabdjeveniji u našim marketima, da pružimo što bolju uslugu i obezbijedimo bolje uslove rada našim zaposlenima. Ovdje će biti zaposleno novih pedesetak radnika, a nadamo se da ćemo i dalje širiti poslovanje. Ovo nije samo moja zasluga, nego i ekipe koja zajedničkim radom doprinosi da firma bude ono što jeste", rekao je Reljić.

S obzirom da se radi o kompaniji koja je tokom svih 25 godina postojanja bila jedan od zamajaca derventske privrede načelnik opštine Milorad Simić izrazio posebno zadovoljstvo širenjem njenih kapaciteta.

"Ovo je velika radost i u derventskom privrednom koloritu zasigurno je jedna ljepota koja će popraviti razglednicu Dervente. Podsjetiću da je prošle godine izvoz Dervente iznosio 344,5 miliona KM , a ,'Frukta Trade' u tome zauzima značajno mjesto. Hoću da vjerujem da će sljedeće godine u ovo doba rezultat biti daleko veći i da će ova firma dati još veći doprinos", rekao je Simić.

Kompanija "Fructa Trade'" zapošljava više od 1,200 radnika i ima ukupno 41 maloprodajni Kort objekat širom BiH, od Zvornika do Cazina.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije