Tržište

"Hidroelektrane na Drini" kupuju hotel Rašida Serdarova

"Hidroelektrane na Drini" kupuju hotel Rašida Serdarova
Foto: Srna/Arhiva | "Hidroelektrane na Drini" kupuju hotel Rašida Serdarova

​RUDO - Skupština akcionara "Hidroelektrana na Drini" iz Višegrada donijela je odluku o kupovini 100 odsto udjela u društvu Hotel "Comsar Rudo" iz Ruda od firme osnivača "Comsar hydro holding limited" sa Kipra koja je u vlasništvu ruskog biznismena Rašida Serdarova.

Kako se navodi u Prijedlogu odluke, ukupna procijenjena vrijednost 100 odsto udjela u ovome hotelu bez indirektnih poreza iznosi 1.150.000 evra ili 2.249.204 KM.

"Sredstva za predmetnu kupovinu udjela će se obezibjediti iz ukupnih potraživanja od Mješovitog holdinga Elektroprivrede RS iz Trebinja. Za potpisivanje Ugovora o kupovini udjela i s tim u vezi potpisivanje svih drugih akata koje je potrebno potpisati u vezi realizacije kupovine udjela u hotelu "Comsar Rudo" ovlašćuje v.d. direktora Nedeljko Perišić i v.d. izvršnog direktora za investicije i razvoj Lazo Čarkić", navodi se u Prijedlogu odluke za 41. vanrednu sjednicu Skupštine akcionara "Hidroelektrane na Drini" iz Višegrada.

Inače računi ovog hotela odavno su blokirani, a prošlu godinu su završili sa 255.604 KM minusa.

Podsjećamo, ovaj hotel sa četiri zvjezdice je presijecanjem vrpce svečano otvoren u junu 2014. godine, a godinu ranije Serdarov ga je kupio od preduzeća "Srbinjeputevi", renovirao ga i dao mu moderan izgled.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije