Tržište

"Izbjeći gotovinu, više koristiti digitalne servise platnog prometa"

"Izbjeći gotovinu, više koristiti digitalne servise platnog prometa"
Foto: Ilustracija | "Izbjeći korištenje gotovine, više koristiti digitalne servise platnog prometa"

​BANJALUKA - U cilju sprečavanja širenja zaraze virusom korona, a prateći uputstva i naloge svih nadležnih organa u oblasti zdravstvene zaštite, Ministarstvo finansija Republike Srpske poziva sve korisnike finansijskih usluga (pravna i fizička lica) da u narednom periodu značajnije koriste digitalne servise platnog prometa, tj. internet i mobilno bankarstvo.

"Sva plaćanja, gdje god je to moguće, neka se vrše putem platnih kartica kako bi se smanjilo korišćenje gotovine (novčanica i kovanica) kao potencijalnog izvora zaraze, te lični kontakt i boravak u filijalama sveo na najmanju moguću mjeru", apel je ovog ministarstva.

U slučaju potrebe za podizanjem i pologom gotovine, pozivaju pravna i fizička lica da koriste mrežu bankarskih bankomata, tamo gdje su oni dostupni.

Ministarstvo finansija Republike Srpske podsjeća da banke posluju preko 9.211 instaliranih POS uređaja i 504 bankomata u Republici Srpskoj.

"Ministarstvo finansija Republike Srpske će blisko sarađivati s Agencijom za bankarstvo Republike Srpske i bankama kako bi se preduzimale adekvatne mjere u cilju suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, o čemu će blagovremeno izvještavati javnost", navodi se na sajtu Ministarstva finansija RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije