Tržište

Još tri miliona KM za uređenje poslovnih zona

Još tri miliona KM za uređenje poslovnih zona
Foto: VLADA KS | Još tri miliona KM za uređenje poslovnih zona

SARAJEVO - Ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović potpisao je danas sporazume po Programu raspodjele finansijskih sredstava za infrastrukturno uređenje i rješavanje imovinsko - pravnih odnosa u poslovnim zonama Kantona Sarajevo za 2024. godinu.

Sporazumi su potpisani sa načelnicima i predstavnicima općina Ilijaš, Hadžići, Centar  i Novi Grad i to u ukupnom iznosu od 2.977.294 KM. 

„Kako bismo Kanton Sarajevo učinili privlačnim za investicije, u kontinuitetu sufinansiramo projekte općina koji se odnose na rješavaje imovinsko – pravnih odnosa, te infrastrukturnu pripremu poslovne zone. Između ostalog, to podrazumijeva izgradnju neophodne infrastrukture kao što su saobraćajna i vodovodna mreža, kišne i fekalne kanalizacije, gasne mreže i elektroinstalacija, te izgradnju drugih infrastrukturnih objekata neophodnih za poslovanje u poslovno – industrijskim zonama“ rekao je ministar Mijatović.

Nadzor nad ovim projektima vršiti će Zavod za izgradnji Kantona Sarajevo.

„Razvijanje postojećih i stvaranje novih poslovnih zona visoko je rangiran prioritet Ministarstva privrede Kantona Sarajevo. Ove godine smo za projekte infrastrukturnog uređenja i rješavanja imovinsko pravnih odnosa u poslovnim zonama osigurali 7,5 miliona KM, od čega smo danas potpisali sporazume za realizaciju blizu tri miliona KM. Priliku ću iskoristiti i da pozovem načelnike ostalih općina da dostave spremne projekte kako bismo ih kao Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo podržali i kako bi privredu u našem Kantonu nastavili razvijati“, poručio je ministar Mijatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije