Tržište

Košarac: Naći najbolji model o problemima nakon ulaska Hrvatske u Šengen

Košarac: Naći najbolji model o problemima nakon ulaska Hrvatske u Šengen
Foto: Ustupljena fotografija | Košarac: Naći najbolji model o problemima nakon ulaska Hrvatske u Šengen

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac rekao je da će zatražiti sastanak nadležnih institucija na nivou BiH i entiteta, predstavnika Spoljnotrgovinske komore BiH i entitetskih privrednih komora sa predstavnicima carinske uprave, granične službe, inspektorata i privredne komore Hrvatske kako bi se našli najbolji mogući model da izbjegnemo negativne posljedice za domaće privrednike u spoljnotrgovinskom prometu.

"Stav privrednika je da bi bilo vrlo korisno obezbijediti integrisane granične prelaze, jer bi to značilo manje čekanja i brži protok roba na granicama", istakao je Košarac nakon sa predstavnicima Spoljnotrgovinske komore BiH.

Prema njegovim riječima, prioritet će biti razgovori sa nadležnim institucijama BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske kako bi se ušlo u pregovore i potpisivanje sporazuma o formiranju integrisanih graničnih prelaza.

"Bitno je napomenuti da su neki od ugovora već potpisani, ali nažanost nije došlo do realizacije. Stoga ćemo posebnu pažnju posvetiti zagovaranju realizacije postojećih ugovora između BiH i susjednih zemalja", ukazao je Košarac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije