Tržište

Pratite nas na Google news

Mtel-u odobreno preuzimanje Financa

Mtel-u odobreno preuzimanje Financa
Foto: N.N. | Mtel-u odobreno preuzimanje Financa
Tanjug

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je banjalučkom Mtel-u, u kojem 65 odsto akcija drži Telekom Srbija, kupovinu tamošnje firme Financ doo.

Financ se bavi posredovanjem u prodaji i distribuciji usluga društva Telekom grupa na teritoriji Bosne i Hercegovine, prodajom i distribuiranjem elektronskih dopuna, odnosno pripejd dopuna, a posreduje i pri pružanju pristupa internetu i digitalnoj IPTV usluzi.

Mtel je jedan od tri nacionalna operatera na tržištu telekomunikacija u BIH.

Telekom grupa je, kako se navodi u rješenju, imala je ukupan konsolidovani prihod u 2018. godini od 1.059 miliona evra od čega je u Srbiji ostvareno 724 miliona evra. Mtel, kao deio Telekom grupe, imao je ukupan prihod od 223 miliona evra, a u Srbiji nije poslovao.

Financ, čiji je većinski vlasnik Jelenko Lolić a manjinski Miloš Buzadžija, nema zavisna društva niti aktivnosti u Srbiji, navedeno je u rješenju.

Komisija za zaštitu konkurencije utvrdila je da Financ nije prisutan u Srbiji na relevantnom tržištu i zaključila da kupovina neće dovesti do efekata na tržištu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije