Tržište

Nestašica čipova će biti blaža od sljedeće godine?

Nestašica čipova će biti blaža od sljedeće godine?
Foto: Brian Kostiuk/Unsplash | Nestašica čipova će biti blaža od sljedeće godine?

Zvaničnik Qualcomma vjeruje da će situacija na tržištu čipova biti bolje od 2022. godine.

U jeku aktuelnog nedostatka poluprovodnika, koji muči različite industrije širom svijeta, Kristijano Amon - izvršni direktor kompanije Qualcomm, objavio je zanimljive informacije i dao nam tračak nade.

Prema navodima Amona, globalna nestašica čipova se polako smanjuje i očekuje se da će se situacija poboljšati tokom sljedeće godine.

"Snabdijevanje se poboljšalo tokom ove godine u odnosu na 2020. i očekuje se da će se situacija biti još bolja 2022. godine", istakao je Amon.

Ova izjava, data 2. decembra, je u suprotnosti sa izjavama koje je ranije dao Pat Gelsinger, izvršni direktor Intela, koji očekuje da će se globalni nedostatak čipova nastaviti do 2023. Istovremeno, izvršni direktor Arm-a Simon Segars upozorio je da se očekuje da će situacija biti još gora nego što je sada.

Zbog nestašice čipova širom svijeta, proizvođači telefona nisu bili u mogućnosti da nabave dovoljno čipova za svoje uređaje i zadovolje potražnju tržišta. Ipak, neki proizvođači čipova, kao što je MediaTek, su zabilježili rast svog tržišnog udjela, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije