Tržište

Netflix zatvara dobar dio biznisa: Krenuli i sa otkazima

Netflix zatvara dobar dio biznisa: Krenuli i sa otkazima
Foto: Tumisu/Pixabay | Netflix zatvara dobar dio biznisa: Krenuli i sa otkazima!
N.N.

Američku produkcijsku kompaniju Netflix, koja pruža pretplatničke striming usluge korisnicima, nastavile su da prate loše vijesti! Sve je pošlo nizbrdo nakon posebno lošeg izvještaja o zaradi u prvom kvartalu ove godine, koji je otkrio gubitak od 200.000 pretplatnika i predviđao da će još dva miliona od 221 miliona pretplatnika napustiti Netflix..

Odmah nakon toga uslijedila su otpuštanja koja se očigledno nastavljaju... Naime, pored otpuštanja 150 stalno zaposlenih u Netflixu u utorak, otkaz je dobilo još 70 radnika iz studija za animaciju, jer nekoliko planiranih animiranih serija i filmova neće biti realizovano, piše Business Insider.

Strimer je takođe opustio 60 do 70 izvođača koji rade za društveni medije i kanale za objavljivanje korisnika, uključujući Strong Black Lead, Golden sa fokusom na azijsku Amerikanku, te Con Todo koji je fokusiran na latinsku muziku, kao i Most, fokusiran na LGBTK.

Takođe, kako se dodaje, desetine pisaca i izvođača za kanale društvenih medija i uređivačke vertikale strimera je otpušteno, uključujući i neke na fan sajtu Tudum, gdje je prethodna runda ukidanja radnih mjesta bila u aprilu, prenosi 24sedam.rs.  

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije