Tržište

Orsay ne odlazi iz BiH, nastavlja sa radom

Orsay ne odlazi iz BiH, nastavlja sa radom
Foto: sportina.ba | Orsay ne odlazi iz BiH, nastavlja sa radom

SARAJEVO – Sportina generalno zatvara samo prodavnice koje loše posluju i trenutno nije planirano da se ijedna prodavnica Orsaya u BiH zatvori, potvrđeno je za "Nezavisne" iz ove kompanije, koja je, između ostalog zastupnik i ovog modnog lanca u BiH.

Kako su strani mediji ranije pisali, Orsay zatvara svoje prodavnice u Njemačkog, Poljskoj i Mađarskoj zbog problema sa solventnošću, a sa 1. julom zatvoreno je i 13 prodavnica u Srbiji,

"Što se tice Orsaya, situacija je slijedeća: Orsay djelimično zatvara svoje trgovine i fokusira se na franšizne partnere i web shopove", kazali su iz kompanije Sportina.

Inače, Sportina, kako stoji na njihovom sajtu, trenutno ima 32 prodajna mjesta u BiH, od kojih je osam poslovnica modnog lanca Orsay. Trenutno imaju četiri poslovnice Orsaya u Sarajevu, dvije u Banjaluci, te po jednu u Mostaru i Tuzli.

Kako su strani mediji pisali, Orsay je namjeravao da zatvori svojih 197 filijala u Njemačkoj, Poljskoj i Mađarskoj do kraja juna, te oko 1.200 zaposlenih ostaje bez posla.

U martu ove godine, iz kompanije je saopšteno da će zbog problema sa solventnošću biti zatvoren samo određen broj prodavnica. Početkom ove godine modni lanac Orsay morao je da prijavi stečaj u Austriji, zbog nagomilanog duga od 15 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije