Tržište

Otvoren "Sector expo 2018": Nove tehnologije strateški interes RS

Otvoren "Sector expo 2018": Nove tehnologije strateški interes RS
Foto: Jelena Đurđević | Otvoren "Sector expo 2018": Nove tehnologije strateški interes RS

BANJALUKA - Strateški interes RS je uvođenje novih tehnologija u sve sektore, posebno u sektor privrede, rekao je Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva RS, na otvaranju Sajma bezbjednosti i energetske efikasnosti "Sector expo 2018" u Banjaluci, čiji je organizator kompanija "Sector Security".

Đokić je naglasio da je proces digitalizacije budućnost svih, te da je u ovom trenutku neophodno govoriti o digitalizaciji industrije RS.

"Uvjeren sam da je digitalizacija kao proces od izuzetnog značaja na globalnom nivou, a i za nas. Ono što će digitalizacija industrije značiti u budućnosti je jednako onome što je svojevremeno značila pojava parne lokomotive kao novog izuma, koji je bitno promijenio dotadašnje društvene i ekonomske odnose", kazao je Đokić.

Istakao je da će i digitalizacija bitno promijeniti ukupne odnose i u našem i u mnogim drugim društvima.

"Kompanijama poput 'Sector Securityja' treba pružiti podršku kada nastoje da praktično pokažu da su spremne za digitalizaciju, da imaju svijest o tome koliko primjena novih tehnologija znači", rekao je Đokić.

Dodao je da je broj od 1.300 zaposlenih u ovoj kompaniji respektabilan, te da je sasvim normalno da Vlada RS svojom politikom pomaže i pokazuje razumijevanje prema ovakvim kompanijama.

Slaviša Krunić, predsjednik Uprave kompanije "Sector Security", kazao je da ova kompanija posluje 18 godina i da trenutno zapošljava 1.300 radnika, te da je sajam svojevrsna prezentacija svih usluga koje pruža.

"U proteklih 18 godina bavili smo se isključivo privatnom bezbjednošću, a sada, prateći nove svjetske tehnologije, trudimo se da pružimo i one usluge koje se nude u Evropi i svijetu. Pokušavamo sve to da prenesemo i ponudimo i na našem tržištu", objasnio je Krunić.

Na sajmu je prezentovana i nova usluga - "sektor elektrik", koja se odnosi na LED rasvjetu i energetsku efikasnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije