Tržište

Otvorila vešeraj za studente

Otvorila vešeraj za studente
Foto: N.N. | Otvorila vešeraj za studente

DOBOJ - Umjesto da obuče bijeli mantil za koji se školovala u medicinskoj školi, Dijana Drljić je riješila da pokrene svoj mikrobiznis u Doboju, pa će davanje terapije zamijeniti uslugama pranja i sušenja veša za studente.

"Ispitivala sam ovo naše tržište i došla sam do zaključka da je jako potreban vešeraj, malo je vešeraja u Doboju, znači imamo malu konkurenciju. Isto tako imamo mnogo studenata, tu nam je Saobraćajni fakultet, koji broji najviše studenata. Imamo ideju da jedan dan u sedmici dajemo 50 posto popusta na sve naše usluge", poručila je Drljićeva. Ona je u Gradskoj upravi potpisala ugovor o sufinansiranju projekta mikrobiznisa.

"Za mikrobiznis iznos je 2.000 KM, od toga je grad Doboj sufinansirao 1.000 KM, a Fondacija 'Mozaik' 1.000 KM. Dva su bila prijavljena, ali je ova aplikacija prošla na dalje bodovanje i dobila toliko bodova da je uspjela da dobije sredstva. Ovo je dokaz da svi oni koji imaju dobru ideju, koja je prepoznatljiva, provodiva, uvijek dobiju podršku", kazao je Vlado Blagojević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Program podrške mikrobiznisa nosi naziv "BEZštelne prilike za mlade".

"Želimo dati priliku svim mladim ljudima kroz ovaj otvoren transparentan program, program Omladinske banke, da mogu računati na svoje znanje, vještine i ono što im je ideja ili budući biznis. Ovo možda nekome jesu mala sredstva od 2.000 KM, ali su dovoljna upravo za one ljude koji su već sa dobrom idejom spremni da registruju svoj biznis", rekao je Željko Pauković, direktor programa Omladinska banka i Fondacija "Mozaik". Dodao je da su u 2020. podržali 434 projekta u BiH, vrijednosti 980.000 KM, i 55 mikrobiznisa.

"Ono što je meni posebno drago i nama u Gradskoj razvojnoj agenciji Doboj jeste da mladi imaju perspektivu i želju da ostanu u gradu, da razvijaju sopstvene biznise, da se zaposle, ali vremenom mi se iskreno nadamo i još omladine iz grada Doboja", naveo je Aleksandar Goganović, direktor Gradske razvojne agencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije