Tržište

Planirate iznajmiti apartman na Jadranu, pogledajte cijene

Planirate iznajmiti apartman na Jadranu, pogledajte cijene
Foto: Ilustracija | Planirate iznajmiti apartman na Jadranu, pogledajte cijene

Prosječna dnevna cijena iznajmljivanja turističkog apartmana u Hrvatskoj iznosi 63 evra, a cijene variraju od 20 do čak 500 evra za dan najma, pokazuje analiza ponude na portalu Njuškalo, a piše tportal.

Sjeverna Dalmacija

Privatni smještaj u ovoj regiji bilježi najveći interes posjetilaca u prvoj polovini godine, ali i najpovoljnije cijene u sezoni, poređimo li ih s ostalim priobalnim regijama. Najviše apartmana iz ove regije nudi se u Zadru, Vodicama te Viru i Biogradu na Moru. Prosječna cijena najma u Zadru iznosi 62 evra za dan, koliko je i u Biogradu na Moru, dok istovremeno prosječna cijena najma apartmana na Viru iznosi 56 evra za dan, a u Vodicama 57 evra.

Srednja Dalmacija

U ovoj regiji apartmani se mogu naći za 40 evra po danu, no prosječna cijena iznosi 73 evra. Najviše apartmana se nudi u Splitu, Makarskoj te Omišu. Iako se mogu naći i za 50 evra, prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Splitu usred sezone iznosi 80 evra.

Istovremeno, u Makarskoj se prosječno cijene kreću oko 64 evra, dok ćete u Omišu za dan najma apartmana trebati izdvojiti 72 evra. Neka od povoljnijih mjesta u ovoj regiji, prema cijeni najma apartmana, su Seget i Okrug.

Južna Dalmacija

Očekivano, najviše cijene u ovoj regiji su u Dubrovniku, u kojem prosječna cijena najma apartmana po danu iznosi 84 evra, no variraju od 60 pa do više od 150 evra. Uz Dubrovnik, najviše se apartmana u Južnoj Dalmaciji nudi uOrebiću te na Korčuli.

Istra, Kvarner i Primorje

Gledamo li Istru te Kvarner i Primorje, najveća ponuda apartmana je u Crikvenici, na Rabu te u Novom Vinodolskom i Omišlju. Prosječna cijena apartmana u Crikvenici u sezoni iznosi 67 evra, dok je na Rabu ona 63 evra po danu.

(Tportal)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije