Tržište

Promet DM-a u BiH 188,2 miliona KM

Promet DM-a u BiH 188,2 miliona KM
Foto: N.N. | Promet DM-a u BiH 188,2 miliona KM

SARAJEVO - Kompanija DM BiH ostvarila je snažan rast u 2018/19. godini s prometom od 188,2 miliona KM.

U ovom periodu kompanija je investirala osam miliona KM, a ostvaren je rast od 16,6 posto, otvorena su 52 nova radna mjesta, ali i nove prodavnice širom BiH.

Sve ovo, kako je danas novinarima u Sarajevu u prostoru Kamernog teatra 55 rekao Damir Šlosel, direktor DM-a u BiH, ovu kompaniju stavlja na lidersku poziciju kada je u pitanju poslovanje.

"Povećanju broja kupaca doprinijelo je i proširenje prodajne mreže koja danas broji 74 DM prodavnice u 42 bh. grada. Uz Zvornik i Neum, nova prodajna mjesta DM-a otvorena su u Prijedoru i Cazinu po drugi put. Preuređeno je i prošireno sedam postojećih DM prodavnica u Tuzli, Banjaluci, Kiseljaku, Širokom Brijegu, Trebinju, Jajcu i Sarajevu. Otvorena su 52 nova radna mjesta, čime je broj zaposlenih sa 667 porastao na 719", kazao je Šlosel.

Ova kompanija, osim u proširenje i modernizaciju, investirala je i u proširenje distribucijskog centra. Kristina Čosić, voditeljica logistike, ističe da su, između ostalog, u DM prodavnicama postavljene i dublje police na kojima se može izložiti veća količina artikala.

Admira Isaković, voditeljica nabave i marketinga, ističe kako je uspješnim završetkom društveno-odgovorne inicijative "Startajmo šZAJEDNOć" pružena podrška za 10 domaćih proizvođača da ukupno 30 proizvoda plasiraju na bh. tržište kroz lanac DM prodavnica. Kvalitet proizvoda i potražnja prepoznati su ne samo na bh. tržištu, nego i na inostranom.

"Tako će se bh. brendovi Alpino i Wooling posredstvom DM-a BiH naći i na policama 161 DM prodavnice u Hrvatskoj. Proširena je i ponuda organske hrane vlastite robne marke dmBio, segment muške njege s ekskluzivnom DM markom SEINZ, kao i prirodne kozmetike uvođenjem njemačke marke Lavera, koja je na našem tržištu dostupna samo u DM prodavnicama", ističe Isaković.

DM će pružiti podršku i za šest ekoloških projekata iz šest gradova; Neum, Mostar, Lukavac, Trebinje, Banjaluka i Bugojno.

Kompanija DM šest puta uzastopno izabrana je za najpoželjnijeg poslodavca u BiH, a u narednom periodu pokrenuće novu društveno-odgovornu akciju "Učinimo svjesnim".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije