Tržište

Rast prometa u hotelijerstvu i ugostiteljstvu

Rast prometa u hotelijerstvu i ugostiteljstvu
Foto: Pixabay | Rast prometa u hotelijerstvu i ugostiteljstvu

SARAJEVO - U trećem tromjesečju 2023. godine u odnosu na drugo tromjesečje 2023. godine ukupni sezonski prilagođeni promet u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u Federaciji BiH bilježi rast od 1,7 odsto.

Promet u oblasti – Djelatnost smještaja bilježi pad od 2,5 odsto u odnosu na drugo tromjesečje 2023. godine, dok je promet u oblasti – Djelatnosti pripreme i usluživanja hrane i pića zabilježio rast od 5,5 odsto.

"Kalendarski prilagođeni ukupan promet u hotelijerstvu i ugostiteljstvu u trećem tromjesečju 2023. godine zabilježio je rast od 15,8 odsto u odnosu na treće tromjesečje prošle godine, dok je promet u oblasti - Smještaj veći za 9,4 odsto u odnosu na promet ostvaren u istom tromjesečju 2022. Godine", podaci su Federalnog zavoda za statistiku, prenosi Fena.

Promet u oblasti - Djelatnosti pripreme i usluživanja pića u trećem tromjesečju ove godine veći je za 23,4 odsto u odnosu na isto tromjesečje prošle godine.

Podaci o prometu u hotelijerstvu i ugostiteljstvu su iz statističkog istraživanja Kvartalni indikatori u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, a istraživanje se provodi na osnovu Zakona o statistici u Federaciji BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije