Tržište

Pratite nas na Google news

Rolls-Royce ukida 9.000 radnih mjesta

Rolls-Royce ukida 9.000 radnih mjesta
Foto: Rolls-Royce | Rolls-Royce ukida 9.000 radnih mjesta
Anadolija

LONDON – Poznati britanski proizvođač luksuznih automobila i motora za avione Rolls-Royce objavio je da će zbog krize izazvane pandemijom novog virusa korona morati ukinuti 9.000 radnih mjesta, javili su u srijedu britanski mediji.

Kompanija, koja proizvodi automobile i avionske motore, pojasnila je da će smanjenje radne snage za skoro petinu uglavnom pogoditi njeno odjeljenje civilnog vazduhoplovstva. Takođe, iz Rolls-Roycea su istakli da će avioindustriji trebati nekoliko godina da se oporavi od posljedica globalne pandemije.

"Ovo nije kriza naše proizvodnje. Ali, kriza je s kojom se suočavamo i sa kojom se moramo suočiti", naglasio je Voren Ist, izvršni direktor Rolls-Roycea.

Očekuje se da će se najveći dio smanjenja radnih mjesta odnositi na Veliku Britaniju. Rolls-Royce zapošljava 52.000 ljudi širom svijeta, a East je za BBC kazao da kompanija još uvijek nije zaključila gdje će "tačno" doći do ukidanja radnih mjesta, zbog konsultacija sa sindikatima.

"Pošteno je reći da je trenutno naše poslovanje u civilnom vazduhoplovstvu obuhvata oko dvije trećine ukupnog broja zaposlenih u Velikoj Britaniji", kazao je Ist.

Osim ukidanja radnih mjesta, kompanija je saopštila i da će smanjiti troškove u područjima kao što su njeni proizvodni pogoni i imovina.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije