Tržište

Uskoro fabrika "Harley Davidson" na Tajlandu

Uskoro fabrika "Harley Davidson" na Tajlandu
Foto: N.N. | Uskoro fabrika "Harley Davidson" na Tajlandu

BANGKOK - Fabrika američke kompanije "Harley Davidson" na Tajlandu uskoro će početi sa radom, uprkos oštrom protivljenju predsjednika SAD Donalda Trampa, javili su lokalni mediji.

Neimenovani predstavnik kompanije na Tajlandu izjavio je da je fabrika spremna da započne proizvodnju i da će sa radom početi uIz kompanije je saopšteno da će fabrika na Tajlandu poslužiti kao uporište za povećanje prodaje na azijskom tržištu, a ne kao alternativa proizvodnji u SAD.

Izvor iz kancelarije "Harley Davidson" na Tajlandu izjavio je za "Bangkok post" da kompanija ne planira da motocikle proizvedene u toj zemlji šalje u SAD, prenio je "Sputnjik".

Predsjednik SAD Donald Tramp optužio je američku kompaniju za proizvodnju motocikala da iskorištava trgovinski rat kao izgovor da preko okeana preseli proizvodnju za evropsko tržište.

On je na svom "Tviter" nalogu napisao da je američka kompanija većinu fabričkih radova preselila iz Kanzas Sitija na Tajland prije nego što je Vašington uveo carine na izvoz američke robe u EU.

Međutim, kompanija "Harley Davidson" saopštila je da je odluka o izgradnji fabrike na Tajlandu donesena nakon što je Tramp povukao SAD iz sporazuma i Trans-Pacifičkom partnerstvu, u okviru kojeg bi bile umanjene carine na uvoz motocikala na jedno od najnaprednijih tržišta za motocikle u Aziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije