Tržište

Vinu iz Trebinja bronzana medalja među 18.000 vina

Vinu iz Trebinja bronzana medalja među 18.000 vina
Foto: Ustupljena fotografija | Vinu iz Trebinja bronzana medalja među 18.000 vina

LONDON - Na prestižnom londonskom ocjenjivanju vina "Decanter World Wine Awards 2024", među 18.000 vina iz cijelog svijeta, "Podrum Bojanić" iz Trebinja osvojio je sa svojom žilavkom bronzanu medalju.

Petočlani stručni žiri, sastavljen od poznatih svjetskih stručnjaka sa titulom master of wine, dodijelio je ovoj poznatoj hercegovačkoj sorti, otočenoj u Bojanićevim podrumima, vrlo visokih 87 bodova, a za osvajanje bronzane medalje je bilo potrebno 85.

"Naše vino žilavka se prvi put pojavljuje na ovako prestižnom takmičenju, pa je ova medalja dokaz kvaliteta, ali i dodatna motivacija za naš budući rad", kaže Stevo Bojanić, jedan od vlasnika ove vinarije.

Kaže da su, u stvari, prvi put izašli na neko ocjenjivanje pa se ovolikom uspjehu nisu ni nadali, ali je on time i veći.

"Podrum Bojanić" inače pravi pet vrsta vina: vranac, merlot, roze, šardone i žilavku, ali im definitivno najbolje prolaze hercegovačke autohtone sorte vranac i žilavka.

"Podrum Bojanić" ima sopstvene vinograde na površini od oko dva hektara, na lokalitetu Pridvorci, u južnom dijelu Trebinja, gdje, osim vinarije, imaju i svoju degustacionu salu, pa primaju i veliki broj turista, a vina distribuišu širom BiH i u zemlje regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije