Hronika

Određen pritvor osumnjičenoj za stravičnu nesreću

Određen pritvor osumnjičenoj za stravičnu nesreću
Određen pritvor osumnjičenoj za stravičnu nesreću

ZENICA - Sudija Kantonalnog suda ZDK Enes Malićbegović je u četvrtak popodne odredio trideset dana pritvora Adisi Gačić (30) iz Klopča kod Zenice koja je upravljala "audijem" u utorak, kada je u stravičnoj nesreći usmrtila biciklistu Vladimira Andrijevića (69).

Kako prenosi portal Zenica-blog.com, koji je i objavio uznemirujući snimak stravične nesreće u kojoj je stradao Andrijević, vozačici “audija” A4 sa švajcarskim tablama je pritvor određen nakon saslušanja u zeničkom kantonalnom tužilaštvu.

”Posebno zabrinjava činjenica da su vozila mjesto nesreće i tijelo mrtvog bicikliste zaobilazila, ne zaustavljajući se kao da se ništa nije desilo”, kazala je portparol MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Portal takođe navodi da se ne može sa sigurnošću reći da li Gačić uopšte posjeduje vozačku dozvolu, jer su i ti podaci u vrijema nakon nesreće provjeravani, te da se vozačica audija godinama liječila od psihičkih problema, te da je uzela ključeve očevog automobila u Klopču, gdje navodno živi, i krenula u ubilački pohod.

Vezane vijesti:

Poginuo biciklista: Stravičan snimak nesreće u Zenici

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije