Film i serije

Biković: Vreme iskušenja i borbe

Biković: Vreme iskušenja i borbe
Foto: Instagram | Biković: Vreme iskušenja i borbe

Srpski glumac Miloš Biković pandemiju virusa kovid-19 vidi kao vrijeme iskušenja i borbe, ali i prostor da ljudi bolje upozanju sebe i svoje bližnje za šta je u modernom vremenu tehnološke revolucije sve manje prilike.

Prema njegovim riječima, modeli prilagođavanja okolnostima koje je formirala pandemija predstavljaju izazov za čitavo čovječanstvo i dodaje da je za njega 2020. godina bila i inspirativna i zahtjevna.

"U mojoj profesiji je taj izazov ogroman. Pozorišta su se borila da prežive i pre nego što smo saznali da postoji virus kovid-19. Činilo nam se da će odsustvo publike biti smrtnosan udarac pozorištu, ali teatar je do sada preživeo sve pa zašto ne bi i pandemiju. Nedavno smo imali direktan prenos izvođenja predstave 'Kad su cvetale tikve' u Beogradskom dramskom pozorištu, koju je onlajn videla publika u 572 grada. To je jadan od načina da pomognemo pozorištu da preživi pandemiju", kazao je Biković za Tanjug.

Za njega nema dileme da je živi kontakt s publikom važan segment svakog postojanja svakog pozorišta.

"Svaki glumac s velikim nstrpljenjem očekuje da se publika bez epidemioloških mera vrati u pozorište. Važno je da svi budemo mentalno i fizički spremni za taj trenutak", kazao je Biković.

Pandemiju ocjenjuje i kao vrijeme u kome je sagledavao, kako kaže, stvari sa druge strane da mu je pandemija, između ostalog, ostavila vrijeme da malo odmori i predahne.

"U martu i aprilu sam pronašao vreme za sebe u kojem nije bilo uobičajnih dnevnih obaveza i shvatio sam da ma koliko se trudio da kontrolišem sopstveni raspored, ipak prebrzo živimo", kazao je Biković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije