Film i serije

Džon Malkovič igraće u filmu o 12 banjalučkih beba

Džon Malkovič igraće u filmu o 12 banjalučkih beba
Džon Malkovič igraće u filmu o 12 banjalučkih beba

Džon Malkovič će igrati u filmu "Težina srca", čija je tema sudbina 12 banjalučkih beba.

Bebe su 1992. umrle zbog nehumanih sankcija zapadnih zemalja! Glavnu ulogu je trebalo da igra Majkl Daglas, ali je došlo do promjene...

“Sredinom aprila ili najdalje početkom maja, u Banjaluci bi trebalo da padne prva klapa filma čiji je radni naslov "Težina srca" i koji će na suptilan i nenametljiv način ispričati priču o tragičnim junskim danima 1992. godine i smrti 12 banjalučkih beba”, izjavio je jedan od producenata filma Borivoje Jevđenić za banjalučki "Fokus".

On je napravio paralelu s ostvarenjem Anđeline Džoli, čiji film, iako veoma loše prolazi kod američkih gledalaca i kritičara, baca veliku sjenku na srpski narod. On film "U zemlju krvi i meda" smatra djelom negativne medijske kampanje protiv Srba.

Podsjećanja radi, 12 beba u najvećem gradu u Republici Srpskoj preminulo je zbog nedostatka kiseonika, koji je bilo nemoguće dostaviti kopnenim putem od Beograda do Banjaluke. Tada je Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija zabranio letove nad BiH, tako da kiseonik nije mogao da bude dopremljen avionom koji je bio spreman da krene iz Beograda.

- Mislim da će poslije filma "Težina srca" mnoge stvari biti jasnije i da će se u svijetu slika o Republici Srpskoj i srpskom narodu u cjelini u velikoj mjeri promijeniti. Ovaj potez biće dobra promocija Srpske, ali i jedna vrsta umjetničkog oružja kojim ćemo se morati boriti protiv nedobronamjernih - rekao je Jevđenić, čiji će film, kako tvrdi, podržati i Evropska unija, a na projektu će biti angažovan i slavni američki glumac hrvatskog porijekla Džon Malkovič.

- Prvobitno je glavna uloga bila namijenjena još jednoj holivudskoj legendi, Majklu Daglasu, koji je bio ozbiljno zainteresovan za učestvovanje u ovom projektu. Međutim, njegovo zdravstveno stanje ne dozvoljava putovanja i veći napor, tako da će, najvjerovatnije, njegovo mjesto zauzeti Malkovič. Glavna ženska uloga je povjerena glumici Paz Vega - zaključio je Jevđenić.

Inače, u "Težini srca" govoriće se samo engleski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije