Film i serije

I Monika Beluči dočekala Dodika

I Monika Beluči dočekala Dodika
I Monika Beluči dočekala Dodika

TREBINJE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je na Klobuku, iznad Trebinja, posjetio filmsku ekipu Emira Kusturice, te prisustvovao snimanju scena za film "Na mliječnom putu".

Dodika je na Klobuku, osim Kusturice, dočekala i mnogobrojna filmska i glumačka ekipa, uključujući Moniku Beluči i Slobodu Mićalović.

Predsjednik Republike Srpske istakao je da je došao da podrži svog prijatelja Kusturicu da izdrži na ovom velikom i vrlo značajnom projektu, ne samo za njega, već i za Trebinje i cijelu Republiku Srpsku.

"Ovo je dokaz njegove mogućnosti da poslije dugo godina nije umoran, već da je još inspirisan da radi takve projekte sa velikim ambicijama", istakao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo što se takav projekat radi upravo u Republici Srpskoj i što može da prisustvuje snimanju bar jedan dan, te zahvalio Kusturici na tome.

Dodik je podsjetio na prijateljstvo sa Kusturicom koje, kako je rekao, traje još iz vremena prijeratne Jugoslavije, napominjući da su ih povezale neke političke i druge zajedničke vrijednosti i da su postali istinski prijatelji sa istim životnim vrijednostima.

Kusturica je izrazio zadovoljstvo posjetom predsjednika Srpske, ističući da je to "jedno konstruktivno prijateljstvo".

"Ranije su prijateljstva bila avanturističke prirode, ali ovo je konstruktivno, koje traje dugo godina i nadam se da će takvo ostati i u novim projektima poslije oktobarskih izbora", rekao je Kusturica.

Odgovarajući na pitanje o svjesnosti Trebinjaca o značaju filma i promociji grada, Kusturica je rekao da Trebinje "nije jedan čovjek, već više ljudi-više ćudi".

"Trebinje je grad koji je meni blizak srcu, sa ljudima koji tu žive lijepo. Piće popijem i imam utisak da sam dobrodošao u ovo mjesto. Da li je neko svjestan ili nije nije toliko bitno. Kod nas je situacija, nažalost takva,  da svijest dođe na kraju, pa kada taj neko ode daleko kažu: `Joj, nije baš on loš toliko kako sam ja mislio`", rekao je Kusturica.

Italijanska glumica Monika Beluči, koja trenutno snima na Klobuku, srdačno se pozdravila sa Dodikom, nakon čega je izjavila da joj je drago što ponovo radi sa Kusturicom, te da je oduševljava njegova energija i profesionalizam.

Ona je navela da je "film vrlo emotivan i divan, nasilan i poetičan u isto vrijeme", te posebno istakla dobru saradnju i druženje sa glumicom Slobodom Mićalović.

Mićalovićeva je istakla da joj je velika čast što, prvenstveno, sarađuje sa Monikom Beluči, a potom i sa Kusturicom, dodajući da joj je ovo ostvarenje sna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije