Film i serije

Komediju Dobro jutro, komšija snimaju u Prijedoru: Ljubav na seoski način

Komediju Dobro jutro, komšija snimaju u Prijedoru: Ljubav na seoski način
Komediju Dobro jutro, komšija snimaju u Prijedoru: Ljubav na seoski način

"Dobro jutro, komšija" naziv je novog filmskog ostvarenja, koji snimaju u Prijedoru na seoskom imanju kod Orlovaca, u produkciji Informativno-poslovnog centra "Kozarski vjesnik" i BN televizije.

Riječ je o komediji koja govori  o međukomšijskim odnosima  i zabranjenoj ljubavi između bogate gradske djevojke i siromašnog momka sa sela.

Na novom ostvarenju radi sjajna ekipa glumaca iz Pozorišta Prijedor te Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Prijedorskom glumcu Deanu Batozu pripala je jedna od glavnih uloga. U filmu je ostvario lik Mileta, koji je u suštini seoski lola, đuvegija spreman za ženidbu.

"Sve se komplicira onog trenutka kada Mile upada u nevolje jer se njegova majka ne slaže sa majkom njegove izabranice. Sve se dešava na seoski način", kaže Batoz. Glumica Radenka Ševa u filmu glumi majku razuzdanog Mileta.

"Veoma mi se dopada ta uloga, jer u sebi ima lepršavosti. Glumim jednu tipičnu seosku i brižnu majku koja brine o tome na koji način pravilno da oženi sina koji je zašao u godine, po seoskim pravilima", navodi Radenka Ševa.

U filmu "Dobro jutro, komšija" igraju i Mirela Predojević, Aleksandar Stojković, Željko Kasap, koji potpisuje i režiju.  Neobičan scenario za prijedorski film uradio je novinar Pero Špadić, zaposlen u "Kozarskom vjesniku", koji je i producent cijelog projekta.

"U ovoj filmskoj priči svi će se prepoznati, jer je to i inače tako u seoskom životu, gdje svako svakoga poznaje. Mislim da će ovo biti jedna zaista draga komedija koju će rado gledati", navodi Špadić.

Filmskoj ekipi u prijedorskim Orlovcima pridružio se i Drago Vejnović, profesor fotografije na banjalučkoj Akademiji scenskih umjetnosti, koji na novom projektu radi kao direktor fotografije. Tvrdi da je ovo za njega novi izazov kome nije mogao odoljeti.

"Nova komedija na ekranu sigurno će oduševiti domaću publiku jer, kako sam čuo, na šaljiv način predstavlja stvarni život koji se događa u našim seoskim domaćinstvima", kazao je  Marko Pavić, načelnik opštine Prijedor.

Zoran Sovilj, direktor IPC "Kozarski vjesnik", tvrdi da novo filmsko ostvarenje znači mnogo za tu medijsku kuću.

"Na ovaj način promovišemo i društvene vrijednosti. Radiomo u zaista skromnim uslovima, ali imamo snage i znanja da i na ovaj način stvorimo novi program i projekat", kazao je Sovilj. Publika će novi film moći da pogleda krajem septembra ili početkom oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije