Film i serije

Kriza u Netfliksu, otkazana serija koju producira Megan Markl

Kriza u Netfliksu, otkazana serija koju producira Megan Markl
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Kriza u Netfliksu, otkazana serija koju producira Megan Markl

Animiranu seriju "Biser", koju je kreirala Megan Markl, Netfliks je otkazao jer je odlučio da smanji troškove zbog sve manjeg broja pretplatnika koji koriste usluge platforme.

Serija je najavljena tokom 2021. godine i jedna je od nekoliko projekata od kojih je Netfliks odustao. Tokom proteklog mjeseca najavljeno je da će, prema statistikama, ovu platformu do jula 2022. godine napustiti oko dva miliona korisnika.

Kompanija "Arčvel prodakšns", koju su osnovali vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, tokom prethodne godine objavila je da će Megan Markl biti izvršni producent serije "Biser".

Scenario pomenute serije bazira se na avanturama dvanaestogodišnje djevojčice, a inspirisan je uticajnim ženama tokom istorije.

Iz Netfliksa su najavili da će nastaviti s radom na drugim projektima produkcije "Arčvel prodakšns", uključujući dokumentarnu seriju "Heart of Invictus", priču o sportistima koji se takmiče na igrama "Invictus" za povrijeđene veterane, događaju koji je osnovao princ Hari u Hagu 2022. godine.

Netfliks je otkazao i dvije animirane dječje serije "Dino Daycare" i "Boons and Curses".

Kompanija za striming Netfliks izgubila je oko 200.000 pretplatnika tokom prva tri mjeseca 2022. godine. Razlog je podizanje cijena za korisnike SAD i Britanije, dok su se iz Rusije povukli. Jedan od razloga je i kontrolisanje dijeljenja lozinke Netfliksa, jer prema procjenama, 100 miliona domaćinstava krši pravila dijeljenjem lozinke.

Netfliks se takođe suočava sa sve većom konkurencijom kompanija Amazon i Epl, kao i sa medijskim platformama poput Diznija, koje ulažu novac u svoje usluge onlajn strimovanja.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije