Film i serije

Nova "Dinastija": Ko glumi Aleksis?

Nova "Dinastija": Ko glumi Aleksis?
Foto: Ilustracija | Nova "Dinastija": Ko glumi Aleksis?

Bio je 25. jun 1984. Ponedeljak. U 21 sat na Drugom programu TV Beograd počela je “Dinastija”.

Na malim ekranima ukazao se Blejk Karington, vlasnik naftne kompanije, privatnog aviona, ergele konja, fudbalskog kluba, velikog imanja sa kućom od 48 soba. Jugosloveni su se na prvi pogled zaljubili u markantnog bogataša iz Denvera koji ima dvije žene (sadašnju Kristl i bivšu Aleksis), sina homoseksualca Stivena i buntovnu ćerku Felon. Ta ljubav je trajala devet godina, u 220 epizoda. Ponedjeljkom uveče ulice zemlje koje više nema bile su puste, jer ništa nije moglo da se mjeri sa djelom Arona Spelinga i bračnog para Šapiro (Ester i Ričard).

Danas, 35 godina kasnije, ponovo će nam se ukazati Blejk Karington. Ali, u rimejku legendarne američke serije (od srijede na Foks lajfu) umjesto Džona Forsajta gledaćemo Granta Šoua. Uz njega, radnim večerima od 22.55, u “Dinastiji” 21. vijeka očekuju nas Kristl i Aleksis. Ulogu Linde Evans naslijedila je australijska glumica (rođena u Peruu) Natali Keli, a lik opake zavodnice Aleksis u kojoj je briljirala Džoan Kolins “osvojila” je “očajna domaćica” Nikolet Šeridan. Felon će oživjeti Elizabet Gilis, a Stivena Džejms Mekej. Prema novom scenariju, lijepa Semi Džo (Heder Loklir) je muškarac i to homoseksulac, a tumači ga Venecuelanac Rafael de la Fuente. Novina je i to da su svi članovi suparničke porodice Kolbi Afroamerikanci. Uloga zavodnika Džefa Kolbija, koja je Džona Džejmsa vinula u zvijezde, pripala je Nigerijcu nastanjenom u El-Eju Semu Adegokeu.

Originalna Ej-Bi-Sijeva “Dinastija” bila je jedna od najgledanijih serija na svijetu, planetarni fenomen. A nova verzija, iza koje stoji TV mreža Si-Dablju, muči muku sa rejtingom. Prvu epizodu u SAD je gledalo nešto više od milion duša, a pošto je interesovanje opadalo, autori Stefani Sevidž, Džoš Švarc i Sali Patrik odlučili su da što prije uvedu u igru čuvenu Aleksis Karington Kolbi. Umjesto pri kraju ciklusa, ona stupa na scenu u 17. epizodi. Iz egzotičnog Dubaija plavokosa zlobnica doletjeće u Atlantu na sahranu bivšeg svekra i to sa kučencetom po imenu Kristl!

Vjerovali ili ne, Nikolet Šeridan je svojevremeno izjavila da nikada nije gledala “Dinastiju”:

Glamur i laži

Prva epizoda “Dinastije” kadrira Felon Karington, harizmatičnu, lukavu i ambicioznu mladu ženu koja želi direktorsku fotelju u firmi svog oca, milijardera Blejka. Ali njen plan će da “poljulja” nova tatina izabranica - Kristl. Buduća gospođa Karington je lijepa, uporna, principijelna i odlično radi svoj posao u “Karington Atlantiku”.

Iz perspektiva suprotstavljenih dama otvaraju nam se vrata dvije najbogatije američke porodice - Karington i Kolbi. Uz sjaj i glamur, oni žive u svetu spletki, intriga, laži, prevara...

Traži se nova Aleksis

U drugoj sezoni “Dinastije” Kristl dobija novo lice: umjesto Natali Keli gledaćemo meksičku zvijezdu telenovela Anu Brendu Kontreras (32). Glumica i pjevačica, koja se proslavila u serijama “Magična privlačnost”, “Tereza” i “Neukrotivo srce” prvi put će se oprobati u ulozi na engleskom jeziku. Ekipa “sapunice” se rastala sa još jednom članicom prve postave: u SAD je već emitovana 15. epizoda drugog ciklusa, posljednja sa Nikolet Šeridan. Glumica je napustila seriju jer želi da se posveti teško bolesnoj majci. Pošto je najavljena treća sezona, pitanje je ko je nova Aleksis. I Džejms Mekej (Stiven) se povukao, ali se “šuška” da će se vratiti.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije