Film i serije

Počinje snimanje filma "Zaspanka za vojnike"

Počinje snimanje filma "Zaspanka za vojnike"
Foto: Ilustracija | Počinje snimanje filma "Zaspanka za vojnike"

U Beloj Crkvi 5. septembra počinje snimanje filma "Zaspanka za vojnike" u režiji Predraga Gage Antonijevića.

Prema sinopsisu Stevan Jakovljević, profesor biologije i učesnik Prvog svjetskog rata, dolazi na 20-godišnjicu rata i otvaranje spomen kosturnice u selo gdje je nekada boravio zajedno sa svojom prvom ratnom jedinicom, petom tobdžijskom baterijom.

Stevan je otišao na iznenadno odsustvo, kasnije je prekomandovan i jedan od razloga što dolazi na postavljanje kosturnice je što želi da sazna šta je bilo sa njegovim prvim ratnim saborcima, posebno neposredno nadređenim poručnikom Aleksandrom.

Susreće samo komadanta i kroz njihove fleš bekove otvara se sudbina pete baterije koja je prestala da postoji baš u tom selu, teški, ali i radosni momenti, kao i Stevanov i Aleksandrov odnos koji od početne netrpeljivosti postaje prijateljski.

U ovoj priči o hrabrosti i prijateljstvu, lik potporučnika Aleksandra čija se sudbina saznaje na kraju, pokazaće i zašto je srpska vojska uprkos svim nedaćama uspijevala da iznese tolike vojne poduhvate, jer je jedan čovjek, poručnik, nadređeni svjesno žrtvovavo svoj život, prije toga ugled i čast, da bi spasao bar jednog svog vojnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije