Film i serije

Trebinjcu doživotna bioskopska karta: Nema filma u kinu koji nije pogledao

Trebinjcu doživotna bioskopska karta: Nema filma u kinu koji nije pogledao
Foto: N.N. | Trebinjcu doživotna bioskopska karta: Nema filma u kinu koji nije pogledao

TREBINJE - Darko Kurtović, poznat u Trebinju kao pasionirani ljubitelj stripa, filma i pozorišta, dobio je od Javne ustanove Kulturni centar u ovom gradu doživotnu besplatnu kartu za projekcije svih filmova u jedinom trebinjskom bioskopu koji djeluje u okviru ove ustanove.

Kartu mu je uručio direktor Kulturnog centra Trebinje Miljan Vuković, jer je, prema obrazloženju, Kurtović dugi niz godina najredovniji posjetilac bioskopa Kulturnog centra Trebinje.

"Mislim da su radnici trebinjskog bioskopa zaista u pravu, jer otkako znam za sebe, posjećujem kino-projekcije, bez obzira na to kojeg god da su žanra, jer za mene postoje samo bolji i lošiji filmovi, a nikako dobri i loši", kaže Kurtović, koji je bio zatečen i prijatno iznenađen ovim gestom.

Žao mu je, kaže, što nema i onih starijih radnika trebinjskog kina da to posvjedoče, ali i oni koji su njegovih godina sjećaju se da su još kao klinci sa Darkom bili redovni posjetioci kino-dvorane.

"Imao sam svega tri-četiri godine kada su me roditelji počeli dovoditi, najprije na matineje dugometražnih crtaća, zatim na projekcije dječjih filmova, pa kaubojskih, partizanskih, tako je počelo. U kino sam znao odlaziti sa starijim bratom, ali sam mu se vrlo brzo 'oteo' i počeo odlaziti sam. Sada nema filma koji se u Trebinju prikazivao da ga ja nisam pogledao, osim ako sam baš nečim spriječen, čak i crtane gledam sa posebnim uživanjem", kaže Darko.

Dodaje da se nekada desi da i po više puta pogleda jedan isti film, a ističe da je veoma zadovoljan jer distributeri prate trendove, tako da i kad se pojavi neki novi film, može se vrlo brzo pogledati i u trebinjskom bioskopu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije