Film i serije

Zbog ovog filma došlo je do međunarodne nestašice roze boje

Zbog ovog filma došlo je do međunarodne nestašice roze boje
Foto: Imdb | Zbog ovog filma došlo je do međunarodne nestašice roze boje

U bioskopu uskoro stiže film o najpoznatijoj lutki na svijetu Barbi, a navodno je scenografija predstojećeg filma zahtjevala toliko roze boje da je izazvala međunarodnu nestašicu.

Rediteljka Greta Gervig i scenograf Sara Grinvud govorile su o izgradnji Barbi zemlje od nule u novom intervjuu za Architectural Digest. Za film, tim je izgradio trospratnu kuću za Barbi na parceli studija Warner Bros. u Leavesdenu, nedaleko od Londona.

Za Gervig, unošenje kvaliteta igračke u set bilo je najvažnije — to je ono što ona naziva "autentičnom umjetnošću“ — i tako je sve moralo da izgleda stvarno. Zato je nebo bilo ručno oslikano umjesto CGI, i zašto su roze bile najrozije što su mogle biti, što je značilo da se moraju koristiti galoni i galoni boje.

"Željela sam da roze boje budu jako svijetle i da svega bude gotovo previše", rekla je Gervig, a Grinvud primjećuje da je to rezultiralo međunarodnom nestašicom specifične ružičaste boje koja je korišćena za set. "Svijetu je ponestalo roze boje", kroz smijeh je rekla Grinvud dodavši da su koristili Rosco fluorescentnu boju.

Zasad se malo zna o radnji filma u kojem glume Margot Robi kao kultna Mattelova lutka i Rajan Gosling kao njen dečko Ken, piše Index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije