Književnost

Promocija dva romana Minje Marđonović u Banjaluci

Promocija dva romana Minje Marđonović u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | Beogradska spisateljica: Promocija dva romana Minje Marđonović u Banjaluci

BANJALUKA - Minja Marđonović, beogradska spisateljica porijeklom iz Mostara, sutra sa početkom u 19 časova gostovaće u Domu omladine u Banjaluci gdje će predstaviti svoja dva romana - "Jefimija, žena koja čeka" i "Jefimija žena koja neće".

Minja Marđonović na Fakultetu političkih nauka u Beogradu diplomirala je politikologiju, a na Studijama roda masterirala kulturologiju, dok je sada i doktorantkinja kulturologije na matičnom fakultetu.

"Usmjerena na svoj literarni, aktivistički rad, živeći neko vrijeme u Indoneziji napisala je svoj prvi roman 'Jefimija, žena koja čeka', ne bi li na taj način romantičnoj beletristici ponudila alternativniji pristup lično-političkom životu jedne žene. Pripovjedajući tople priče sa zavodljivom lakoćom, ova književnica razmatra sve što vodi čovjeka, odnosno ženu, u njihovim premišljanjima i nadanjima", saopštili su organizatori.

Pored uzbudljive romantične potrage za ljubavlju, sam narativni tok ispresjecan je edukativnim pričama, od filozofskih spisa, do analiziranja mitova, alegorija i asocijacija, što upravo i podupire glavnu radnju.

"Svojim drugim romanom 'Jefimija, žena koja neće', nastavlja Jefimijinu životnu priču. Da li je glava kruna tijela ili je tijelo nosilac glave jeste jedno od ključnih pitanja koje Jefimija u svom nastavku života pokušava da dokuči, glavi akcenat stavljajući na temu mentalnog zdravlja", zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije