Književnost

"Brankovo kolo" predstavilo knjige Danijele Regojević i Dragane Lisić

"Brankovo kolo" predstavilo knjige Danijele Regojević i Dragane Lisić
Foto: N.N. | "Brankovo kolo" predstavilo knjige Danijele Regojević i Dragane Lisić

SREMSKI KARLOVCI - Na "Prolećnim Brankovim danima 2022" promovisane su nove pjesničke knjige, štampane u "Brankovom kolu", a povodom 175. godišnjice izlaska prve Radičevićeve knjige u Beču.

U bašti "Brankovog kola" promovisani su prvenci "Sjenohod" Danijele Regojević iz Banjaluke i "Tragovima..." Dragane Lisić iz Novog Sada. O knjigama su govorili Nenad Grujičić i Rastko Lončar.

Danijela Regojević rođena je 6. februara 1998. godine u Banjaluci. Apsolventkinja na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, na Odsjeku za engleski jezik i književnost.

"Iako joj je to tek prva knjiga, 'Sjenohod' Danijele Regojević nema predrasude i granice u osvajanju tematsko-motivskih svetova, bili oni socijalni, ljubavni, rodoljubivi ili ma koji drugi. To je izražena snaga talenta koji uvažava svoj intuitivno postavljeni zadatak u maternjem jeziku", navedeno je tokom promocije.

Dragana Lisić rođena je 19. oktobra 1998. godine u Novom Sadu. Nalazi se na master studijama srpske književnosti i jezika na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

"Pesnički prvenac 'Tragovima...' Dragane Lisić kao na dlanu pokazuje autobiografske slike odrastanja, to jest prizore procesa individuacije. Tako se i sâm naziv knjige spaja sa naslovima ciklusa u zbirci i gradi ogrlicu životnog iskustva: 'Tragovima ljubljenja', 'Tragovima opažanja', 'Tragovima samospoznavanja', 'Tragovima igranja' i 'Tragovima ukorenjavanja'", rečeno je o ovoj knjizi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije