Književnost

Dubičani se družili s Neletom Karajlićem

Dubičani se družili s Neletom Karajlićem
Foto: RTV KD | Dubičani se družili s Neletom Karajlićem
N.N.

KOZARSKA DUBICA - Javna ustanova Narodna biblioteka Kozarska Dubica organizovala je sinoć promociju romana "Solunska 28" autora Neleta Karajlića.

Promocija je održana u Domu kulture pred brojnom publikom, a o djelu, koje čitaoci rado pozajmljuju u biblioteci, govorio je autor knjige.

Sve promocije radi na isti način,upravo kroz interaktivni razgovor sa publikom.

"Smisao života mi je da sjednem među ljude i razgovaram, da vidim kako reaguju i razmišljaju", kaže Karajlić.

On je rekao da je nova knjiga izašla prije 9 mjeseci i "govori o jednom gradu, jednoj zemlji, ulici i kući koja je proživjela sve ono što se dešavalo našem narodu u zadnjih 100 godina".

"Ova knjiga je prvi dio trilogije, a drugi dio izaći će uskoro i jedva čekam da ga predstavim publici", dodaje Karajlić.

Autor kaže da se  pored pisanja i dalje bavi sviranjem, te da će koncert održati krajem maja u Beogradu.

I njegovo ranije djelo, "Fajront u Sarajevu" je veoma traženo od čitalačke publike, kazala je Danijela Balaban, direktor biblioteke i podsjetila da se doktor Nele Karajlić družio sa dubičkom čitalačkom publikom prije 4 godine.

"Meni je zaista drago što je on u mnoštvu svojih obaveza uspio naći vremena i odazvati se na naš poziv.Posebno mi je drago što je sala bila ispunjena i što je publika mogla da pita autora sve što iz zanima iz njegovog života i karijere",kazala je Balabanova.

Ona je podsjetila da je i prva promocija knjige Neleta Karajlića bila koncipirana na isti način, kroz razgovor sa autorom.

"Prvi put sam se i pripremala za vođenje tog razgovora, a večeras (srijeda) zaista nije bilo potrebe za tim jer je Nele veoma spontan kao i druženje sa njim, nema zamjerki, možete da ga pitate šta god želite", dodala je Balabanova.

(RTV-KD)

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije