Književnost

Književno veče "Biserje na dlanu" u Han Pijesku

Književno veče "Biserje na dlanu" u Han Pijesku
Foto: Ustupljena fotografija | Književno veče "Biserje na dlanu" u Han Pijesku

HAN PIJESAK - Književno veče "Biserje na dlanu" posvećeno zavičajnim stvaraocima i predstavljanje knjige aforizama "Vragolani" autora Nebojše Borovine biće održano večeras u 18 časova u čitaonici Narodne biblioteke "Branko Čučak".

Kako su najavili iz Narodne biblioteke "Branko Čučak", književno veče okuplja zavičajne pjesnike sa područja Han Pijeska, a organizuje se kao znak sjećanja na preminule pjesnike ovog kraja, Stanoja Golića i Sava Radulovića, prenosi Srna.

Na književnoj večeri "Biserje na dlanu" od 2002. godine zavičajni stvaraoci predstavljaju publici "sve što je novo iz njihovog pera, kista i izdavačke kuće".

Pjesnik Stanoje Golić sa Han Pijeska (1957 - 2002) dobitnik je više književnih nagrada, među kojima i prve nagrade za poeziju na "Duvanjskim danima kulture" 1986. godine, objavio je zbirke pjesama "Otjelotvorenje" rukopis zbirke "Leptirov večernji krug", "Sarajevski život i druge smrti" i zajedničku zbirku pjesama "Biserje na dlanu". Bio je aktivan član Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta".

Književnik Savo Radulović (1947 - 2022) objavljivao je pjesme u više časopisa u bivšoj Jugoslaviji, satire u "Ježu", pisao prozu i pripovijetke za djecu, bavio se sklupturom, slikanjem, karikaturom, te objavio zbirku pjesama "Staze" 2000. godine, ali nije dočekao izlazak iz štampe druge zbirke "Spletovidi".

Aforizmi Nebojše Borovine zastupljeni su u antologiji aforizama BiH i u više štampanih i elektronskih medija. Objavio je dvije knjige aforizama "Posna obećanja" i "U pogrešnom smjeru", a na ovoj književnoj večeri promovisaće i svoju treću knjigu "Vragolani". Borovina je rođen u Malom Polju kod Han Pijeska, živio je i radio u Sarajevu, a nakon Dejtona doselio u Vlasenicu, gdje i sada stvara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije