Književnost

Memoari princa Harija najprodavaniji i u Holandiji

Memoari princa Harija najprodavaniji i u Holandiji
Foto: Instagram / Printscreen | Memoari princa Harija najprodavaniji i u Holandiji

AMSTERDAM - Memoari princa Harija "Sper" dobro se prodaju i u Holandiji, gdje je ta knjiga ove nedjelje došla na prvo mjesto u kategoriji bestelera.

Holandska fondacija za knjigu (CPNB), sastavljač liste najprodavanijih knjiga u toj zemlji, kaže da potpune brojke mogu dati jedino sami izdavači, pa nije poznato koliko je primjeraka prodato u toj zemlji, prenio je NL tajms.

Memoari princa Harija, objavljeni prošle nedjelje, zauzeli su i prvo mjesto britanske liste bestselera, što ih čini najbrže prodavanom publicističkom knjigom ikada u Britaniji.

To su i najprodavaniji memoari ikada u sedmici nakon objavljivanja, sa 467.000 primjeraka knjige prodatih u prvoj nedjelji.

Izdavač je ranije objavio da je prvog dana prodato 1,4 miliona primjeraka u Sjedinjenim državama, Britaniji i Kanadi.

O prinčevim memoarima posljednjih nedelja naširoko se raspravlja u medijima, a u knjizi Hari, pored ostalog, govori o svojim iskustvima s britanskom kraljevskom porodicom i narušenom odnosu sa bratom, princom Vilijamom i ocem kraljem Čarlsom.

Princ navodi i kako je tokom službe u Avganistanu eksperimentisao sa drogom, izgubio nevinost i usmrtio 25 pripadnika talibana.

Hari je zbog toga dobio mnogo kritika i od britanskih vojnika i od Avganistanaca, prenosi Tanjug.

               

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije