Književnost

Opremljena školska biblioteka

Opremljena školska biblioteka
Foto: OPŠTINA CENTAR SARAJEVO | Opremljena školska biblioteka

SARAJEVO - U okviru projekta dodjele finansijskih sredstava za obnovu i opremanje, odnosno poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama, OPŠTINA Centar Sarajevo izdvojila je finansijska sredstva za nabavku namještaja u prostorijama biblioteke Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“.

Sredstva su dodijeljena na osnovu zahtjeva škole koji su utvrđeni prilikom obilaska uposlenika Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport.

Opština Centar Sarajevo dugi niz godina iz svog budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada u predškolskim i školskim ustanovama koje se nalaze na njenom području, iako još nema direktnu nadležnost kad je u pitanju ova veoma važna društvena oblast.

„Posebnu pažnju i brigu za osnovne škole na njenom području opština Centar vodi u cilju poboljšanja uslova rada i boravka učenika i nastavnog osoblja, te pruža finansijsku podršku za različite namjene, kao što su sanacija stolarije, sanitarnih prostorija, fasada, sala za tjelesni odgoj, nabavku namještaja, informatičke i druge opreme za kabinete, opremanje školskih biblioteka, postavljanje video nadzora i drugo“, saopšteno je iz opštine Centar.

Za poboljšanje uslova rada i opremljenosti predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, te visokoškolskih ustanova u posljednje tri godine izdvojeno je 1.415.000 KM.

Pored ovih sredstava u 2021. godini izdvojeno je 2.024.975 KM za nastavak izgradnje osnovne škole u naselju Šip.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije