Književnost

Pet knjiga u užem izboru za Godišnju nagradu Udruženja književnika RS

Pet knjiga u užem izboru za Godišnju nagradu Udruženja književnika RS
Foto: N.N. | Pet knjiga u užem izboru za Godišnju nagradu Udruženja književnika RS

BANJALUKA - Žiri za dodjelu Godišnje nagrade Udruženja književnika Republike Srpske (UK RS) objavio je djela koja su ušla u uži izbor, navodi se u saopštenju Udruženja.

Žiri za dodjelu Godišnje nagrade za najbolju knjigu člana Udruženja književnika Republike Srpske, a koji čine prof. dr Sanja Macura (predsjednica), prof. dr Saša Knežević (član) i dr Zlatko Jurić (član), donio je odluku koje knjige i autori od 20 knjiga u konkurenciji su ušle u širi izbor za dodjelu ove značajne nagrade Udruženja koja se dodjeljuje već devetu godinu.

Djela koja su ušla u širi izbor su "Nesan" Željke Avrić, "Poezija u večernjem odijelu" Aleksandre Marilović, "Strašni sud" Ranka Pavlovića, "Orfejev žal" Radmila V. Radovanovića, te "O lovu na tetrijeba" Vojina Trivunovića.

Konačna odluka žirija za dodjelu Godišnje nagrade biće poznata najkasnije za sedam dana.

Godišnja nagrada Udruženja književnika Republike Srpske (od 2013. godine) dodjeljuje se nakon isteka jedne kalendarske godine. Ima poseban značaj za UK RS jer uspostavlja sistem književnih vrijednosti u Republici Srpskoj i dodjeljuje se svake godine za novu knjigu piscu koji je isključivo član Udruženja književnika Republike Srpske, ma gdje živio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije