Književnost

Mlađi i stariji pjesnici na "Dučićevim stazama"

Mlađi i stariji pjesnici na "Dučićevim stazama"
Foto: Srna | Poetski čas "Dučićevim stazama" kao podrška mladim talentima

TREBINJE Trebinjski književnici Radoslav Milošević, Olgica Cice, Suzana Ljepava i Svetlana Buđen posjetili su Gimnaziju "Jovan Dučić" u ovom gradu i zajedno sa mladim pjesnicima iz ove škole i mladim muzičarima održali kolažni program.

Poetski čas pod nazivom "Dučićevim stazama", održan u gimnazijskoj biblioteci, uveličali su i mladi pjesnici Doroteja Radanović i Milica Makitan, uz instrumentalnu pratnju Marine Mučibabić na flauti.

Književnica Olgica Cice je istakla da su se odlučili da održe poetski čas budući da znaju da u Gimnaziji postoje talenti, te da žele da uspostave kontakt s njima, kako bi im ulili samopouzdanje i pomogli da objave knjige.

"Već su pokazali izvjesne rezultate i bilo bi šteta da im ne pružimo ruku, tako da je nekoliko nas došlo da ih podrži, ohrabri, da nastavimo taj Dučićev put koji je divan, jer Trebinje važi za grad kulture, a ova Gimnazija nosi njegovo ime. Htjeli smo da im se predstavimo stihovima i da čujemo njih", kazala je Cice.

Učesnica kolažnog programa je bila i Marina Mučibabić, učenik trećeg razreda Gimnazije "Jovan Dučić"  i Muzičke škole Trebinje, koja kaže da joj je drago što je učestvovala u ovom programu, dobivši priliku da i na ovaj način pokaže svoj talenat.

"Ovo je lijepa interakcija pjesnika i učenika. Drago mi je kad nastupam na književnim susretima i događajima koji su posvećeni našem velikom pjesniku Jovanu Dučiću i po kome je naša škola dobila ime", dodala je Marina.

Organizatori poetskog časa "Dučićevim stazama", pjesnici Udruženja književnika Republike Srpske  Podružnica Trebinje i Gimnazija "Jovan Dučić" Trebinje, naveli su da će ova druženja organizovati i ubuduće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije