Književnost

Pregršt nagrada za Boška Grgića na Konkursu humora i satire

Pregršt nagrada za Boška Grgića na Konkursu humora i satire
Foto: Milan Pilipović | Pregršt nagrada za Boška Grgića na Konkursu humora i satire

GRADIŠKA – Satiričar iz Gradiške Boško Grgić, višestruki je pobjednik na 23. Javnom konkursu humora i satire, održanom povodom 1. aprila, Dana šale u organizaciji Kluba umjetničkih duša u Mrkonjić Gradu.

U konkurenciji 85 autora iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Bugarske i Italije, koji su na konkurs poslali više od hiljadu radova, Grgić je pobijedio u devet kategorija.

Prvu nagradu osvojio je za humoresku, satiričnu basnu, aforizme, satiričnu priču, bajku, epigram, satirični triptihon pjesama, pjesma u akrostihu.

"Pisanje satire je kao bavljenje sportom. Atletičari svakodnevno trče, šahisti kombinuju na 64 polja, a ja na društvenim mrežama i u programu "Radio Kozare", gdje imam stalnu rubriku, treniram satirični dio moždanih vijuga. Za sada ide dobro, nagrade su dokaz, a i objavljene knjige", rekao je Grgić za "Nezavisne novine".

Ovaj satiričar je nedavno objavio knjigu "Sve je podmazano", koju je prošle sedmice promovisao u kafani "Staro mjesto", a početkom godine njegovih 40 aforizama objavljeno je u Zborniku najboljih južnoslovenskih aforističara.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije