Književnost

Pratite nas na Google news

Promocija knjige o patrijarhu Pavlu u Banjaluci

Promocija knjige o patrijarhu Pavlu u Banjaluci
Foto: N.N. | Promocija knjiga "Patrijarh Pavle-svetac kojeg smo poznavali" u Banskom dvoru
N.N.

U Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci će u srijedu biti promovisana knjiga "Patrijarh Pavle - svetac kojeg smo poznavali" autora Đorđa Randelja u saradnji sa Izdavačkom kućom "Prometej" iz Novog Sada

O knjizi će govoriti episkop Jovan iz Eparhije pakračko-slavonske, Nenad Novaković, Predrag Maravić i autor.

Promocija je zakazana za 19 časova.

Nakon smrti patrijarha Pavla, 44-og patrijarha na tronu Svetog Save, Đorđe Randelj napisao je knjigu o nevjerovatnom životu ovog jedinstvenog čovjeka. Knjiga je doživjela četiri izdanja i nedavno je, po zapovijesti novog patrijarha srpskog Irineja, prevedena i na engleski jezik, a izašla je i u izdanju Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve. Danas se knjiga "Patrijarh Pavle - svetac kojeg smo poznavali" može dobiti u svim crkvama i svim eparhijama Srpske pravoslavne crkve, od Njemačke i Austrije do Amerike, Kanade i Australije.

Prema riječima Randelja, knjigu nije ni morao prevoditi, jer Srbi u Čikagu ili Torontu više vole da je imaju na srpskom nego na engleskom jeziku. Knjiga će vam omogućiti uvid u način razmišljanja i vrijednosti za koje se zalagao čovjek koji predstavlja jedan od svjetlijih primjera u našoj novijoj istoriji.

"Namjera ove knjižice je da srpski narod konačno sazna, ili bar nasluti, pa krene u dalje traganje, koga je to u ličnosti patrijarha Pavla imao za duhovnog vođu u najtežih četvrt veka svoje moderne istorije ", kaže Randelj.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije